М:тел

Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за одрживи развој

  • Извор: АТВ
  • 17.05.2024. 14:18

Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва, који се обиљежава сваке године 17. маја, пружа нам прилику да дубље размотримо улогу дигиталних иновација у остваривању одрживог развоја.

Као водећи телекомуникациони оператер у Босни и Херцеговини, м:тел вјерује у снагу дигиталних технологија да трансформише нашу стварност и унаприједи квалитет живота свих грађана. Дигиталне иновације не само да отварају нове пословне прилике и побољшавају ефикасност, већ имају и потенцијал да ојачају наше напоре ка одрживости и заштити животне средине.

Један од кључних аспеката дигиталних иновација јесте концепт паметних градова. Интеграција напредних технологија попут Интернета ствари (ИоТ), умјетне интелигенције (АИ) и аналитике података омогућава стварање градова који су ефикаснији, еколошки прихватљивији и угоднији за живот. Паметни градови оптимизују употребу ресурса попут енергије и воде, смањујући трошкове и емисију штетних гасова, док истовремено побољшавају квалитет услуга за грађане.

Дигиталне иновације имају веома важну улогу и у сектору образовања. Увођење дигиталних алата у образовне процесе омогућава приступ знању и образовању без обзира на географске и социоекономске баријере. Кроз различите програме подршке образовним институцијама, праксе и стипендирања, м:тел подржава амбициозне, вриједне и талентоване студенте да остваре своје академске циљеве и развијају своје вјештине у подручјима која су кључна за будућност дигиталног друштва.

Подржавајући дигитално предузетништво и иновације кроз своје, али и пројекте других, м:тел активно доприноси развоју екосистема који потиче нове идеје и технолошке иновације. Кроз програме подршке, АПП такмичење средњошколаца, едукацију и менторство, омогућавамо младим талентима да остваре своје пословне идеје и допринесу развоју дигиталне економије у Босни и Херцеговини.

Данас више него икада прије, дигиталне иновације имају кључну улогу у стварању одрживе будућности за све нас. Као телекомуникациони лидер, м:тел има додатну одговорност да континуирано развија нова технолошка рјешења која ће подржати одрживи развој наше заједнице и допринијети стварању бољег свијета за будуће генерације.

На Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва, позивамо све актере друштва да се удруже у остваривању визије дигиталне трансформације која ће донијети просперитет, инклузивност и одрживост за све.

Дигитална револуција је већ ту и сви заједно имамо прилику да обликујемо бољу будућност за све нас.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 АТВ Специјал: Док. Филм: Свједок

    'О премијери историјско-документарног филма "Свједок" не пропустите погледати у нашем студију са релевантним гостима. "АТВ Специјал", вечерас у 20 часова.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)