Необично

Базеном од бала сламе против врућина: Семберце ова идеја коштала 500 КМ

  • Извор: АТВ
  • 22.07.2024. 14:47

Сналажљиви Семберци пронашли су спас од врућина. Направили су базен од бала сламе.

Двадесетак другова из села Драгаљевац досјетили су се ове идеје у данима када су температуре достизале свој врхунац. С обзиром да се у њиховом селу углавном сви баве пољопривредом, након што је жетва прошла, имали су сав потребни материјал. 

Мјесто је ово које их свакодневно окупи након радних обавеза, а након што се расхладе, друже се уз пјесму и добре семберске залогаје. На дан када смо их ми посјетили, било је то јагње на ражњу. 

"Дошли смо на идеју сасвим случајно. Сједили смо у неком кафићу, а видите и сами какве су биле врућине ових дана, па смо ријешили да направимо базен од роло бала. Поредали смо двадесет роло бала, ставили смо дупли најлон. Имали смо мало проблема са сипањем воде, пошто стаје много воде овдје, углавном, ватрогасци су нам довезли четири до пет камиона воде, што је неких 40,45 кубика. Сипали смо хлор и суву хемију, да би вода била безбједна за купање“, каже Станко Јовић. 

Реализацијом њихове идеје одушевљени су сви. Нису ни сумњали, кажу, да ће импровизовани базен дубине метар и 10, који је њихових руку дјело, привући толику пажњу. Удруженим снагама, причају, брзо су идеју спровели у дјело. 

"Једни су довозили бале, једни најлон, затворене радње, нисмо могли узети најлон, па смо звали да се отвори, купили. Можда неких четири до пет сати је трајало то све док смо направили. Е онда је проблем био вода. Требало је 45.000-50.000 литара воде. Онда смо звали ватрогасце, они су нам довезли четири цистерне, нешто смо ми сипали цријевом, нешто смо ми довозили цистернама нашим малим тако да смо успјели то напунити“, рекао је Предраг Милошевић.

Мјештане Драгаљевца, окупљене око ове идеје, базен од роло сламе, пречника седам метара, коштао је 500 КМ. Њихов пројекат, наредног љета могао би добити другачији епилог. Планирају да базен укопају у земљу, како би његова дубина била два метра, али и даље ће остати препознатљив по балама сламе које ће остати изнад земље. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Црна Гуја (12+) (Р)

    ''''Црна Гуја (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Против дивљине (12+) (Р)

    '' Филм: Против дивљине (12+) (Р)