Са руксаком на леђима и великом вјером

Бањалучанин који болује од рака пјешке кренуо у Београд на операцију

  • Извор: УНА ТВ
  • 28.10.2023. 13:22

Са једним руксаком на леђима и великом вјером у себе Бањалучанин Бране Моравац (54) кренуо је јутрос пјешке из Бањалуке у Београд.

Ову причу невјероватном чини чињеница да Моравац има рак и да је кренуо управо на операцију.

"Моја борба траје четири године. Имао сам већ двије операције, ова на коју идем је трећа. Добро сам поднио терапије и тренутно се добро осјећам. Иако се болест стално враћа, не губим наду и вјеру у оздрављење. Рак је упоран, али ја сам упорнији", рекао је Моравац за УНА ТВ.

Како наводи, дуго се спремао за овај пут пјешачивши свакодневно око 20 km, а вјерује да ће му требати скоро двије седмице да стигне до Београда. Каже да га у овом подухвату нису сви одмах подржали, али његова воља и жеља су биле јаче од брига и стрепњи.

"Циљ ми је да мотивишем друге да остварују своје снове и жеље, те да поручим да ништа није немогуће. Нарочито желим да покажем да рак не мора да значи крај и да никакве дијагнозе и стања не треба да нас отпишу", казао је Моравац.

У складу с тим, мотивисан једном кампањом из Србије, на свом руксаку одштампао је крилатицу "Рак је излечив".

Надамо се да ће сви који га препознају на путу, стати да га поздраве, пруже подршку, а можда и помоћ у виду одмора или преноћишта.



Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.