Саопштење

АМС позива на опрез: У условима кише удвостручује се опасност од незгода

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2024. 10:32

С обзиром на промјену времена коју прате обилне кише, из Ауто-мото савеза Републике Српске апелују на све учеснике у саобраћају да вожњу прилагоде временским условима, односно условима на путу - да поштују саобраћајне прописе, ограничења брзине и држе одстојања између возила.

"Наиме, у условима кише и ниске облачности, када је смањена видљивост и прегледност, опасност од саобраћајних незгода по мокром коловозу се удвостручује“, наведено је у саопштењу АМС. 

Разлог томе је, додају, и што учесници у саобраћају теже уочавају улегнућа и оштећења на путу, јер их вода брзо попуни, а чести су и наноси земље на коловоз због слијевања воде са усјека што додатно повећава опасност од проклизавања точкова. 

"Истичемо и да на дионицама у усјецима долази до већег камења и земље на коловоз, па возачима скрећемо пажњу на додатни опрез“, наведено је у саопштењу.

Из АМС Српске подсјећају да због неповољних временских прилика и кише која пада, данас неће бити обуставе саобраћаја у кањону 'Тијесно” на магистралном путу Карановац - Црна Ријека.

Пратите нас и путем Вибера