Saopštenje

AMS poziva na oprez: U uslovima kiše udvostručuje se opasnost od nezgoda

  • Izvor: ATV
  • 13.09.2024. 10:32

S obzirom na promjenu vremena koju prate obilne kiše, iz Auto-moto saveza Republike Srpske apeluju na sve učesnike u saobraćaju da vožnju prilagode vremenskim uslovima, odnosno uslovima na putu - da poštuju saobraćajne propise, ograničenja brzine i drže odstojanja između vozila.

"Naime, u uslovima kiše i niske oblačnosti, kada je smanjena vidljivost i preglednost, opasnost od saobraćajnih nezgoda po mokrom kolovozu se udvostručuje“, navedeno je u saopštenju AMS. 

Razlog tome je, dodaju, i što učesnici u saobraćaju teže uočavaju ulegnuća i oštećenja na putu, jer ih voda brzo popuni, a česti su i nanosi zemlje na kolovoz zbog slijevanja vode sa usjeka što dodatno povećava opasnost od proklizavanja točkova. 

"Ističemo i da na dionicama u usjecima dolazi do većeg kamenja i zemlje na kolovoz, pa vozačima skrećemo pažnju na dodatni oprez“, navedeno je u saopštenju.

Iz AMS Srpske podsjećaju da zbog nepovoljnih vremenskih prilika i kiše koja pada, danas neće biti obustave saobraćaja u kanjonu 'Tijesno” na magistralnom putu Karanovac - Crna Rijeka.

Pratite nas i putem Vibera