Sarajevo

Zukan Helez 'ne vadi rat iz usta' - ponovo prijeti

  • Izvor: ATV
  • 06.07.2024. 19:20

Rat i sve nedaće koje on sa sobom nosi, neprestano prizivaju u drugom entitetu. Prednjači u tome ponovo ministar odbrane BiH. Nije Zukanu Helezu bilo dovoljno to što su njegove nedavne  objave o kojekakvim dronovima i kako kaže "penicilinima za mirno razdruživanje" naišle na more osuda.

Sinoć je ponovo, gostujući na jednoj sarajevskoj televiziji, slavodobitno pričao o naoružanju koje nabavlja BiH, ne krijući pritom da bi ga Bošnjaci rado iskoristili protiv Republike Srpske. Nije se libio i da pomene predsjednika Srbije.

Milorada Dodika poslao bi u Beograd, za njega je razdruživanje - rat, a neprimjerene poruke poslao je i predsjedniku Srbije. Ministar odbrane BiH ne prestaje sa provokacijama. Potpuno očekivane reakcije iz Srpske na njegovo slikanje i snimanje sa puškom i dronom, Zukan Helez izgleda nije očekivao, pa su ga i zaboljele.

Dodik: Kozara je naš usud, svaka generacija srpskog naroda ima 'svoju' Kozaru

Dodik: Kozara je naš usud, svaka generacija srpskog naroda ima 'svoju' Kozaru

"To je moja BiH cijela. Milion puta sam rekao. I Zvornik, i Bijeljina i Laktaši , Lopare i sve, svi ti gradovi su moji k'o i Dodikovi. Ako on ne voli to njemu niko ne brani da on uzme svoju porodicu i ode tamo gdje voli, Beograd, ako voli više od Sarajeva. Nikakav problem", u ratnohuškačkom tonu kaže Helez i nastavlja:

"Svako razdruživanje, svako otkidanje dijela BiH to je poruka na rat. To je rat. Oni proizvode rat".

A rat spominje samo Zukan Helez. Jasno mu je to dao do znanja i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Neka se oni bave rezolucijama i dronovima, a mi ćemo prugama, putevima i rastom Srbije", rekao je Vučić novinarima u Nišu.

Srbija je za napredak i izgradnju, a ne ratovanje, odgovor je to Helezu Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije.

Orban: Biće još sastanaka koji će predstavljati iznenađenje

Orban: Biće još sastanaka koji će predstavljati iznenađenje

Zukan Helez je osvjedočeni neprijatelj Srpske i srpskog naroda koji ponovo pokušava da zapali vatru u BiH, provokacijama, prijetnjama i vrijeđanjem, poručio je Slobodan Župljanin, predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske.

Helezu u njegovim namjerama neće niko pomoći, čega će prije ili kasnije postati svjestan, kaže Župljanin.

"U međuvremenu, nanijeće veliku štetu mogućoj budućnosti BiH i njenim narodima. Republiku Srpsku i srpski narod ne može isprovocirati, uplašiti i uvrijediti toliko snažno koliko je snažna volja Srpske i srpskog naroda da čuva i sačuva svoju slobodu, imovinu, svoje institucije i opstanak na ovim prostorima", jasan je Župljanin.

Ministar Helez svojim zapaljivim izjavama želi da provede bošnjačku politiku iz 90-ih godina, a to je da se napravi unitarna BiH i da se srpski narod protjera sa svojih vijekovnih ognjišta, smatra Milorad Kojić, poslanik u Predstavničkom domu.

Helezove izjave samo podgrijavaju napade na Srbe povratnike u Federaciju kaže Kojić.

Padaju kao pokošeni: Ukleto mjesto za vozače trotineta

Padaju kao pokošeni: Ukleto mjesto za vozače trotineta

"Takve ratnohuškačke poruke, poruke mržnje, netolerancije treba da budu sankcionisane od strane Tužilaštva BiH. Dakle, on treba da odgovara i protiv njega treba da se digne optužnica za izazivanje nacionalne, rasne, vjerske i etničke mržnje", ističe Kojić.

Dok Tužilaštvo ne presavije tabak, najbolji penicilin za neprimjerene i opasne izjave Zukana Heleza je njegova ostavka. To mu poručuju iz Republike Srpske. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.