Sastanak u Zagrebu

Završetak radova na mostu kod Gradiške planiran za 30. maj

  • Извор: АТВ
  • 08.04.2022. 16:57

Završetak radova na projektu izgradnje mosta na Savi kod Gradiške planiran je za 30. maj ove godine, a ukupna vrijednost projekta procijenjena je na oko 65 miliona evra.

Ovo je rečeno tokom današnjeg sastanka ministra komunikacija i transporta BiH Vojina Mitrovića i ministra mora, prometa i infrastrukture  Hrvatske Olega Butkovićem u Zagrebu.

Kakos u naveli iz Ministarstva komunikacija i transporta, tokom sastanka razgovaralo se o zajedničkim infrastrukturnim projektima, sa posebnim akcentom na izgradnju mostova. 

“Ministri su se osvrnuli na napredak radova na projektu izgradnje mosta kod Gradiške i najavili njihov skorašnji završetak jer se uskoro očekuje da zajednička Кomisija pregleda most. Ukupna vrijednost izgradnje mosta Gradiška na Savi i spojne saobraćajnice između Okučana i Gradiške procijenjena je na oko 65 miliona evra, a prema revidiranom planu rok za završetak radova je 30. maj 2022. godine”, naveli sui z Ministarstva.

Podsjetimo, riječ je o projektu pod nazivom “Međudržavni most preko rijeke Save kod Gradiške” koji se gradi kao dio dionice buduće brze saobraćajnice Okučani - granica Bosne i Hercegovine, odnosno kao dio buduće brze saobraćajnice od granice Republike Mađarske preko Virovitice i Okučana do granice BiH. 

“Zajednički most je važan za razvoj privrede dviju zemalja, čemu će pridonijeti i ostali planirani projekti u kontekstu nastavka zajedničke saradnje i još jačeg međusobnog povezivanja Hrvatske i BiH”, kažu u nadležnom Ministarstvu. 


Тагови: