Сташа Кошарац

За српске представнике у Савјету министара БиХ 9. јануар нерадни дан

  • Извор: АТВ
  • 12.12.2023. 11:38

Министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац саопштио је да су министри и замјеници министара из Републике Српске у Савјету министара одлучили да 9. јануар - Дан Републике Српске буде нерадни дан за све српске представнике у заједничким институцијама.

"Данас смо на координирајућем састанку министара и замјеника из Републике Српске упутили позив свим српским представницима на заједничком нивоу да достојанствено и у заједништву са грађанима и институцијама Српске обиљежимо 9. јануар, Дан Републике Српске", написао је Кошарац на Инстаграму.

Он је истакао да је 9. јануар нерадни дан, у складу са Законом о празницима Републике Српске.

"То је наш празник и биће нерадни за све српске представнике у институцијама на нивоу БиХ, без обзира на то што је у ФБиХ радни дан. Зато позивамо све српске представнике на заједничком нивоу да се окупимо око Дана Републике и тај дан поносно обиљежимо заједно са нашим грађанима широм Српске!", написао је Кошарац.

Састанку су присуствовали и министар финансија и трезора Срђан Амиџић, те замјеници министра одбране Александар Гогановић, министра комуникације и транспорта Огњен Јањић и министра цивилних послова Миријана Мојић.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:00 Дан Сјећања на страдање и прогон Срба у Олуји, пренос

    ''Владе Републике Српске и Србије ове године Дан сјећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији хрватске војске "Олуја" обиљежиће у суботу, 3. августа, у Лозници, а централна манифестација биће одржана на стадиону "Лагатор" са почетком у 18 часова.

  • 18:35 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 18:40 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.