Staša Košarac

Za srpske predstavnike u Savjetu ministara BiH 9. januar neradni dan

  • Izvor: ATV
  • 12.12.2023. 11:38

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac saopštio je da su ministri i zamjenici ministara iz Republike Srpske u Savjetu ministara odlučili da 9. januar - Dan Republike Srpske bude neradni dan za sve srpske predstavnike u zajedničkim institucijama.

"Danas smo na koordinirajućem sastanku ministara i zamjenika iz Republike Srpske uputili poziv svim srpskim predstavnicima na zajedničkom nivou da dostojanstveno i u zajedništvu sa građanima i institucijama Srpske obilježimo 9. januar, Dan Republike Srpske", napisao je Košarac na Instagramu.

On je istakao da je 9. januar neradni dan, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske.

"To je naš praznik i biće neradni za sve srpske predstavnike u institucijama na nivou BiH, bez obzira na to što je u FBiH radni dan. Zato pozivamo sve srpske predstavnike na zajedničkom nivou da se okupimo oko Dana Republike i taj dan ponosno obilježimo zajedno sa našim građanima širom Srpske!", napisao je Košarac.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija i trezora Srđan Amidžić, te zamjenici ministra odbrane Aleksandar Goganović, ministra komunikacije i transporta Ognjen Janjić i ministra civilnih poslova Mirijana Mojić.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film (R)

    ' ''Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.