Потпредсједник Владе Србије

Вулин стигао у Пребиловце

  • Извор: АТВ
  • 06.08.2024. 08:48

Александар Вулин, потпредсједник Владе Србије и сенатор Републике Српске, стигао је у Пребиловце код Чапљине, гдје се обиљежава 83. годишњица од злочина над српским становништвом у Другом свјетском рату, иако му јуче нису дозволили улазак у БиХ.

Он је за АТВ данас рекао да су њему покушали забранити да дође у Пребиловце.

„Та мала пакост је трајала једну ноћ, били су велики, важни, снажни, али ја сам данас са својим народом. Нека се они радују својој пакости али ја сам дана са својим народом“, рекао је Вулин за АТВ.

Он је рекао да су Пребиловци свето мјесто за српски народ, свето мјесто нашег страдања. 

„Ми смо се данас овдје окупили не зато да би Усташама утицали на савјест, они немају савјест, и не да би их подсјећали на то шта су они урадили, они одлично знају шта су урадили, ми смо данас овдје због Срба. Ми себе морамо да подсјећамо да се нама ово не би поновило. Ово ће се понављати уколико Срби то допусте да се понови. Уколико су Срби јаки, сложни, ово се неће поновити“, изјавио је Вулин.

Подсјетимо, Вулин је јуче изјавио да му је забрањено да буде на обиљежавању страдања Срба у Пребиловцима. Њему је је пола сата, сат пред лет јављено да ''у министарству извјесног Едина Форта (министар комуникација и транспорта) нема нико да потпише дозволу за прелет јер су сви на мору, сви су на годишњем одмору''. 

Министарство спољних послова Републике Србије потом је упутило ноту Министарству иностраних послова у Савјету министара БиХ, изражавајући незадовољство због спречавања потпредсједника Владе Србије Александра Вулина да присуствује отварању изложбе у Пребиловцима, посвећене страдању српског народа у Другом свјетском рату и истакло да та одлука БиХ несумњиво представља кршење добросусједске дипломатске праксе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.