Potpredsjednik Vlade Srbije

Vulin stigao u Prebilovce

  • Izvor: ATV
  • 06.08.2024. 08:48

Aleksandar Vulin, potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske, stigao je u Prebilovce kod Čapljine, gdje se obilježava 83. godišnjica od zločina nad srpskim stanovništvom u Drugom svjetskom ratu, iako mu juče nisu dozvolili ulazak u BiH.

On je za ATV danas rekao da su njemu pokušali zabraniti da dođe u Prebilovce.

„Ta mala pakost je trajala jednu noć, bili su veliki, važni, snažni, ali ja sam danas sa svojim narodom. Neka se oni raduju svojoj pakosti ali ja sam dana sa svojim narodom“, rekao je Vulin za ATV.

On je rekao da su Prebilovci sveto mjesto za srpski narod, sveto mjesto našeg stradanja. 

„Mi smo se danas ovdje okupili ne zato da bi Ustašama uticali na savjest, oni nemaju savjest, i ne da bi ih podsjećali na to šta su oni uradili, oni odlično znaju šta su uradili, mi smo danas ovdje zbog Srba. Mi sebe moramo da podsjećamo da se nama ovo ne bi ponovilo. Ovo će se ponavljati ukoliko Srbi to dopuste da se ponovi. Ukoliko su Srbi jaki, složni, ovo se neće ponoviti“, izjavio je Vulin.

Podsjetimo, Vulin je juče izjavio da mu je zabranjeno da bude na obilježavanju stradanja Srba u Prebilovcima. Njemu je je pola sata, sat pred let javljeno da ''u ministarstvu izvjesnog Еdina Forta (ministar komunikacija i transporta) nema niko da potpiše dozvolu za prelet jer su svi na moru, svi su na godišnjem odmoru''. 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije potom je uputilo notu Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara BiH, izražavajući nezadovoljstvo zbog sprečavanja potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina da prisustvuje otvaranju izložbe u Prebilovcima, posvećene stradanju srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu i istaklo da ta odluka BiH nesumnjivo predstavlja kršenje dobrosusjedske diplomatske prakse.

Pratite nas i putem Vibera