Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулићева поручила Хелезу: Србофобију и фрустрације остави по страни, унитарна БиХ није могућа

  • Извор: СРНА
  • 24.07.2024. 18:05

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да би Зукан Хелез, министар ресора претенциозно названог "одбрана", требао да уложи мало напора, своју србофобију и мржњу према свему што је српско остави по страни и престане да блокира документе којима се приправност од пожара диже на виши ниво, умјесто што испразно полемише по друштвеним мрежама.

"Када већ толико написа глупости и неистина о капацитетима и хеликоптерима Оружаних снага БиХ, додуше овај пут мало мање него о дроновима, онда не треба да га чуди што његова појава и описани хеликоптери не уливају никакво повјерење људима. Не дај Боже да те капацитете Министарства одбране у Савјету министара морамо да видимо на дјелу, човјек би се тачно уплашио", истакла је Вулићева за Срну поводом Хелезових хвалоспјева о људству и капацитетима којима располажу Оружане снаге БиХ.

Она је нагласила да је Хеликоптерски сервис Републике Српске, када је ријеч о искуству, раду и професионалности, далеко моћнији од Оружаних снага БиХ и упитала Хелеза да каже гдје су ти "тако добри" хеликоптери Оружаних снага у посљедњих пар година дјеловали када је ријеч о пожариштима, евакуацијама, те разним другим неприликама.

Вулићева је нагласила да, што се тиче Хеликоптерске јединице МУП-а Србије, мора информисати Хелеза да та јединица има 12 хеликоптера намијењених за гашење шумских пожара, док Министарство одбране Србије има пет хеликоптера "Ми-17" и два "Ми-8" и опционо шест летјелица "Х145" Д2/Д3.

"За разлику од Србије, Оружане снаге БиХ имају тренутно два хеликоптера у исправном стању са капацитетом ведра максимално 910 литара. Толико о 'хвалоспјевима' министра Хелеза и 'вајним' хеликоптерима Оружаних снага у БиХ", истакла је Вулићева.

Она је поручила Хелезу да зна да му је тешко и да је исфрустриран јер живи у дејтонској БиХ, а не оној коју сања - унитарној, без ентитета и два конститутивна народа - Срба и Хрвата, али мора прихватити чињеницу да је само дејтонска БиХ могућа, док ће унитарна увијек бити и остати само његов пусти сан.

"Али, то није разлог да се иживљава по друштвеним мрежама и плаши народ. Читајући његову најновију објаву на друштвеним мрежама, човјек не зна да ли би плакао или се смијао, тако да слободно можемо рећи да Хелеза најбоље дефинише изрека: 'Ниједан глуп човјек не може да зна да је глуп, јер није довољно паметан'", рекла је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Од јутра до сутра (12+)

    'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)