Šef Kluba poslanika SNSD-a

Vulićeva poručila Helezu: Srbofobiju i frustracije ostavi po strani, unitarna BiH nije moguća

  • Izvor: SRNA
  • 24.07.2024. 18:05

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da bi Zukan Helez, ministar resora pretenciozno nazvanog "odbrana", trebao da uloži malo napora, svoju srbofobiju i mržnju prema svemu što je srpsko ostavi po strani i prestane da blokira dokumente kojima se pripravnost od požara diže na viši nivo, umjesto što isprazno polemiše po društvenim mrežama.

"Kada već toliko napisa gluposti i neistina o kapacitetima i helikopterima Oružanih snaga BiH, doduše ovaj put malo manje nego o dronovima, onda ne treba da ga čudi što njegova pojava i opisani helikopteri ne ulivaju nikakvo povjerenje ljudima. Ne daj Bože da te kapacitete Ministarstva odbrane u Savjetu ministara moramo da vidimo na djelu, čovjek bi se tačno uplašio", istakla je Vulićeva za Srnu povodom Helezovih hvalospjeva o ljudstvu i kapacitetima kojima raspolažu Oružane snage BiH.

Ona je naglasila da je Helikopterski servis Republike Srpske, kada je riječ o iskustvu, radu i profesionalnosti, daleko moćniji od Oružanih snaga BiH i upitala Heleza da kaže gdje su ti "tako dobri" helikopteri Oružanih snaga u posljednjih par godina djelovali kada je riječ o požarištima, evakuacijama, te raznim drugim neprilikama.

Vulićeva je naglasila da, što se tiče Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, mora informisati Heleza da ta jedinica ima 12 helikoptera namijenjenih za gašenje šumskih požara, dok Ministarstvo odbrane Srbije ima pet helikoptera "Mi-17" i dva "Mi-8" i opciono šest letjelica "H145" D2/D3.

"Za razliku od Srbije, Oružane snage BiH imaju trenutno dva helikoptera u ispravnom stanju sa kapacitetom vedra maksimalno 910 litara. Toliko o 'hvalospjevima' ministra Heleza i 'vajnim' helikopterima Oružanih snaga u BiH", istakla je Vulićeva.

Ona je poručila Helezu da zna da mu je teško i da je isfrustriran jer živi u dejtonskoj BiH, a ne onoj koju sanja - unitarnoj, bez entiteta i dva konstitutivna naroda - Srba i Hrvata, ali mora prihvatiti činjenicu da je samo dejtonska BiH moguća, dok će unitarna uvijek biti i ostati samo njegov pusti san.

"Ali, to nije razlog da se iživljava po društvenim mrežama i plaši narod. Čitajući njegovu najnoviju objavu na društvenim mrežama, čovjek ne zna da li bi plakao ili se smijao, tako da slobodno možemo reći da Heleza najbolje definiše izreka: 'Nijedan glup čovjek ne može da zna da je glup, jer nije dovoljno pametan'", rekla je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Od jutra do sutra (12+)

    'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)