Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулић: У ком својству је Ћудићева разговарала са Куртијем?

  • 17.11.2023. 10:55

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да јавност очекује од посланика у овом дому Сабине Ћудић да ускоро појасни да ли је са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем разговарала приватно или у својству посланика, имајући у виду надлежности и чињеницу да БиХ нема усаглашен став у вези са Косовом и Метохијом.

Вулићева је рекла да је демократски и легитимно разговарати, те да увијек заговара дијалог, али оно што се никако не смије заборавити јесу надлежности.

"Ниједан посланик, био члан Колегијума, предсједавајући или члан Клуба нема надлежност да у име институција обећава било шта и било коме. Зато понављам и подсјећам све оне који то, да ли намјерно или 'случајно', заборављају - Предсједништво БиХ је надлежно за вођење спољне политике БиХ", навела је Вулићева.

Реагујући на састанак Ћудићеве са Куртијем, Вулићева је у изјави за Срну нагласила да је Косово тема о којој не постоји консензус у БиХ - Срби не признају независно Косово, већ искључиво и само оно што су усагласиле обје стране (Србија, Косово и Метохија), а што је у складу са Резолуцијом Савјета безбједности УН.

"Упућени кажу да се колегиница Сабина веома разочарала када 'Њихова странка' није добила мјесто министра иностраних послова јер се већ вид‌јела на тој позицији и вјежбала наступе што се и види и са фотографије са Куртијем", рекла је Вулићева.

Што се тиче састанка, навела је Вулићева, опет они, добро упућени који је боље познају, кажу да је лично заинтересована за кретање са личном картом због супруга и његове породице и да је зато ишла.

"Не желим у то да вјерујем јер био би то био вид сукоба интереса и злоупотребе положаја са трговином утицајем. Можда ће нам колегиница ускоро појаснити да је ишла у личном својству, а не као посланик", рекла је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Црна Гуја (12+) (Р)

    ''''Црна Гуја (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: 16 блокова (12+) (Р)

    '' Филм: 16 блокова (12+) (Р)