Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Сепаратистичка реторика долази из америчке Амбасаде

  • Извор: СРНА
  • 07.11.2023. 17:27

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је за да сепаратистичка реторика у БиХ долази из Амбасаде САД, за разлику од политике и реторике Милорада Додика који се залаже за дејтонску БиХ.

- Чување и одбрана имовине није сепаратистичка политика, већ политика патриотски оријентисаног предсједника Републике Српске који је положио заклетву да ће чувати Српску и бранити интересе српског народа. Отцјепљење је наш одговор на стално урушавање Општег оквирног споразума за мир у БиХ и то директно од Амбасаде САД у БиХ. Опасно је то што раде дактилографи запослени у тој амбасади заговарајући годинама унитарну БиХ, а не дејтонску - нагласила је Вулићева.

Она је указала да су једина опасност по БиХ запослени у Амбасади БиХ и њихов коловођа Мајкл Марфи.

- У жељи да преузме природна богатства БиХ, Марфи је спреман на све, па и народе у БиХ ставити на добош - рекла је Вулићева реагујући на саопштење Амбасаде САД у којем се наводи да је, како кажу, сепаратистичка политика Милорада Додика опасна, не само по стабилност и безбједност БиХ, него и цијелог региона западног Балкана.

Она је поручила Марфију и запосленима у Амбасади САД да престану више да говоре о људима који живе у Републици Српској, јер већ сви знају шта им мисле.

- Мрзите нас, желите етнички да нас протјерате из БиХ, одузмете наша природна богатства и створити унитарну, бошњачку БиХ. То вам, господо, нећемо никада дозволити - поручила је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Витез Бенџи Голуб (12+)

    ''Филм: Витез Бенџи Голуб (12+)

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)