Посланик у ПД ПС БиХ

Вулић: Оружје из БиХ се шаље у Украјину упркос напорима власти

  • Извор: Агенције
  • 20.05.2024. 20:52

Још 2015. године Предсједништво БиХ једногласно се изјаснио против планиране испоруке оружја и муниције Украјини. Међутим, уз директно учешће Англосаксонаца, снабдијевање кијевског режима оружјем се само повећава, а Срби, нажалост, не могу ништа да учине да се томе супротставе, рекла је за Руску газету посланик у ПД ПС БиХ Сања Вулић.

Истакла је да је БиХ џунгла, а не функционална земља.

- Овде се одвијају многи незаконити процеси. Представник српског народа у Савјету министара је и министар безбједности Ненад Нешић, који покушава да преузме контролу над овим процесима у вези са допремањем и продајом наоружања из БиХ у зону сукоба. Али упркос његовим огромним напорима, не могу се спријечити сви илегални канали дистрибуције муниције - рекла је Вулићева.

Изјавила је да су сви грађани из Републике Српске, након окончања грађанског рата у БиХ (1992-1995), разоружани и предали арсенал који су имали у рукама.

- Наравно, Срби и даље имају легално оружје. Истовремено, у муслиманско-хрватској федерацији још увијек постоје скровишта са значајном количином оружја. Немогуће је пратити њихово кретање и препродају, а присталице исламског радикализма такође слободно постоје овдје - навела је Вулићева.

Одређену улогу у назначеним процесима, каже посланик, има и Министарство одбране у Савјету министара, на чијем је челу Бошњак Зукан Хелез.

- Србима и Хрватима су додијељена мјеста замјеника министра у овом ресору безбједности. Али они не могу да се одупру бошњачком лобију, који је искључиво антируски оријентисан и у сукоб са њима у политичкој арени. Ми Срби желимо да задржимо неутралност јер Русе и Украјинце сматрамо нама блиским по крви. Желимо брз мир, не желимо сузе ниједне мајке. Увјерени смо да ће Русија, на челу са предсједником Владимиром Путином, пронаћи најоптималнији избор за окончање конфронтације. Очигледно је да ово што се дешава није рат између Русије и Украјине, пошто Вашингтон јасно стоји иза Кијева. Сједињене Државе су наставиле своју експанзију, покушавајући да потчине цијели свијет. Али Русија се не може сломити - закључила је Вулићева.


Извор: rg.ru

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.