Шеф клуба посланика СНСД-а

Вулић: Одређене амбасаде спремне на све да би склониле предсједника Српске са политичке сцене

  • Извор: СРНА
  • 16.07.2024. 17:56

Шеф клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић оцијенила је да су одређене амбасаде у БиХ спремне на све да би склониле предсједника Републике Српске Милорада Додика са политичке сцене.

"Овдје се води једна озбиљна кампања против предсједника Републике Српске само из разлога што заступа интересе српског народа и што не жели да буде роб Запада. Ми ћемо и даље да останемо уз њега у свим данима који слиједе", рекла је Вулићева новинарима.

Вулићева је поновила да је судски процес против предсједника Републике Српске монтиран процес који нема везе са правом и правдом, већ му је циљ политички одстрел предсједника Српске, који неће да се повинује страним силама, нити жели да буде послушник Запада.

"Он је човјек који је биран од српског народа и заступа интересе српског народа, као и свих народа који живе у Републици Српској“, истакла је Вулићева и додала да се ради о оркестрираном процесу.

Вулићева је додала и да се процес против Додика води по истом сценарију као и против бившег америчког предсједника Доналда Трампа.

"Буџет подржан јер је квалитетан и добар“

Шеф клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да су посланици ове странке подржали буџет институција БиХ и међународних обавеза јер је приједлог овог документа квалитетан и добар, те је задовољио потребе свих корисника.

Вулићева је послије хитне сједнице Представничког дома истакла да не постоји разлог да се сумња у све оно што је у овом документу предложено и написано.

Говорећи о критикама опозиције на рачун буџета и издвајања средстава за куповину зграде Управе за индиректно опорезивање (УИО), Вулићева је рекла да је посао опозиције да критикује.

"Међутим, није ми јасно то њихово лицемјерство када стално говоре да желе добре институције БиХ, да су условне за рад, а имате разна одјељења УИО гдје гмижу змије и има разних штакора", рекла је Вулићева новинарима у Сарајеву.

Према њеним ријечима, онда када неко одлучи да ово питање ријеши, говори се о разним штимањима и сличним причама.

"То је један од капиталних пројеката који је годинама уназад планиран. А цијене тада и сада су значајно другачије, нећу се ја бавити економијом и струком, зато имамо министра и његов тим да то процјењују", навела је Вулићева.

Одговарајући на питање о томе да се не да сагласност за долазак хеликоптера из Србије за гашење пожара у Херцеговини, Вулићева је рекла да су процедуре јасне, али да јој није јасно како нечија сујета, безобразлук или острашћеност може бити изнад интереса људи.

Он је нагласила да је то свјесно и намјерно угрожавање људских живота и да то не може да схватити као човјек.

"Било да је здравље у питању, било да су животи у питању, било да је животна средина у питању, то ми никако неће бити јасно. То је брука и срамота, то најбоље говори у каквој ми земљи живимо. Тамо некакав бошњачки министар не да сагласност, нека гори сва српска земља, не размишљајући да ће можда горјети и бошњачка. То је страшно", рекла је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)