Šef kluba poslanika SNSD-a

Vulić: Određene ambasade spremne na sve da bi sklonile predsjednika Srpske sa političke scene

  • Izvor: SRNA
  • 16.07.2024. 17:56

Šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je da su određene ambasade u BiH spremne na sve da bi sklonile predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa političke scene.

"Ovdje se vodi jedna ozbiljna kampanja protiv predsjednika Republike Srpske samo iz razloga što zastupa interese srpskog naroda i što ne želi da bude rob Zapada. Mi ćemo i dalje da ostanemo uz njega u svim danima koji slijede", rekla je Vulićeva novinarima.

Vulićeva je ponovila da je sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske montiran proces koji nema veze sa pravom i pravdom, već mu je cilj politički odstrel predsjednika Srpske, koji neće da se povinuje stranim silama, niti želi da bude poslušnik Zapada.

"On je čovjek koji je biran od srpskog naroda i zastupa interese srpskog naroda, kao i svih naroda koji žive u Republici Srpskoj“, istakla je Vulićeva i dodala da se radi o orkestriranom procesu.

Vulićeva je dodala i da se proces protiv Dodika vodi po istom scenariju kao i protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa.

"Budžet podržan jer je kvalitetan i dobar“

Šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da su poslanici ove stranke podržali budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza jer je prijedlog ovog dokumenta kvalitetan i dobar, te je zadovoljio potrebe svih korisnika.

Vulićeva je poslije hitne sjednice Predstavničkog doma istakla da ne postoji razlog da se sumnja u sve ono što je u ovom dokumentu predloženo i napisano.

Govoreći o kritikama opozicije na račun budžeta i izdvajanja sredstava za kupovinu zgrade Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), Vulićeva je rekla da je posao opozicije da kritikuje.

"Međutim, nije mi jasno to njihovo licemjerstvo kada stalno govore da žele dobre institucije BiH, da su uslovne za rad, a imate razna odjeljenja UIO gdje gmižu zmije i ima raznih štakora", rekla je Vulićeva novinarima u Sarajevu.

Prema njenim riječima, onda kada neko odluči da ovo pitanje riješi, govori se o raznim štimanjima i sličnim pričama.

"To je jedan od kapitalnih projekata koji je godinama unazad planiran. A cijene tada i sada su značajno drugačije, neću se ja baviti ekonomijom i strukom, zato imamo ministra i njegov tim da to procjenjuju", navela je Vulićeva.

Odgovarajući na pitanje o tome da se ne da saglasnost za dolazak helikoptera iz Srbije za gašenje požara u Hercegovini, Vulićeva je rekla da su procedure jasne, ali da joj nije jasno kako nečija sujeta, bezobrazluk ili ostrašćenost može biti iznad interesa ljudi.

On je naglasila da je to svjesno i namjerno ugrožavanje ljudskih života i da to ne može da shvatiti kao čovjek.

"Bilo da je zdravlje u pitanju, bilo da su životi u pitanju, bilo da je životna sredina u pitanju, to mi nikako neće biti jasno. To je bruka i sramota, to najbolje govori u kakvoj mi zemlji živimo. Tamo nekakav bošnjački ministar ne da saglasnost, neka gori sva srpska zemlja, ne razmišljajući da će možda gorjeti i bošnjačka. To je strašno", rekla je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''Serija: 1993 (16+)