ШеФ Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Марфи води личну политику у БиХ

  • Извор: СРНА
  • 18.04.2024. 13:28

Реченица "САД више од 30 година раде у име народа БиХ" потпуно је оголила персоналну политику Мајкла Марфија коју бесрамно спроводи као званичну америчку, а ријеч је о његовој фрустрирајућој, личној политици, рекла је шеФ Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

"Ко је Марфи да било шта ради 'у име народа БиХ'? Нити га је ко бирао, нити је изабран, нити је БиХ америчка колонија, а колико знам није ни учествовао на изборима у БиХ. Он је само један у низу дипломата који је дошао и прошао кроз БиХ. Неки су оставили позитиван утисак, а Марфи и њему слични само гађење", истакла је Вулићева за Срну, реагујући на Марфијеву изјаву да је за кризу у БиХ крив, како каже, Милорад Додик, а не међународна заједница.

Пребацивање кривице за политичку кризу изазвану страним интервенционизмом са себе и његових сарадника у међународној заједници на изабраног предсједника Српске, рекла је Вулићева, превише је чак и за одлазећег Марфија.

"Иако је на излазним вратима БиХ, он наставља да бескрупулозно лаже и измишља, пребацујући кривицу са себе на предсједника Српске. И Америка му је јасно ставила до знања шта мисли о њему и његовој дипломатији у БиХ због чега га и враћа раније, прије истека мандата. Паметном довољно, осим, изгледа Марфију", навела је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина