Сања Вулић

"Конаковић и Звиздић никада неће остварити сан о унитарној БиХ, истина је једна - поткована аргументима"

  • Извор: СРНА
  • 13.11.2023. 11:08

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да је очигледно да сви у БиХ не баштине исту БиХ, те да су све прилике да политички представници бошњачког народа никада нису прихватили до краја дејтонску БиХ, коју чине два ентитета и три конститувна народа, и да им је била привремено, прелазно рјешење док не постане "грађанска".

"Сложићу се са Денисом Звиздићем у једном, а то је - у лажи су кратке ноге. Могу они изјављивати шта желе, али би било сјајно и веома ефикасно да на бази аргумената, чињеница и доказа изађемо пред све оне силе којима су лажном, острашћеном и србомрзачком реториком од српског народа направили све оно што није", поручила је Вулићева у изјави за Срну, коментаришући реаговања Дениса Звиздића и Елмедина Конаковића на писмо које су српски парламентарци упутили Европском парламенту и америчком Конгресу и Сенату.

Она је нагласила да се Срби све вријеме залажу за територијални интегритет и суверенитет БиХ, а политички представници бошњачког народа лобирају за политичку ликвидацију предсједника Републике Српске, уништење свих институције Српске и њено брисање са мапе.

Вулићева је поручила бошњачким политичким представницима да Дејтонски споразум, као и 14 приоритета које БиХ треба да испуни на путу ка ЕУ нису "шведски сто", па да разни Звиздићи и Конаковићи узимају што им се свиди на путу ка стварању унитарне БиХ.

"БиХ није само бошњачка, колико год они мислили да јесте и колико год се борили за доминацију над остала два народа, тако да сан који сањају још од Алије Изетбеговића који је жртвовао мир да би остварио своју идеју о унитарној БиХ, неће им поћи за руком. Очигледно је да су тога све свјеснији, па их је веома погодила истина и чињенице наведене у писму упућеном европским парламентарцима и Конгресу и Сенату САД. Доста сте ви лагали, измишљали и глумили жртве гд‌је год се појавите, истина је једна - поткована аргументима", поручила је Вулићева. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: 16 блокова (12+) (Р)

    '' Филм: 16 блокова (12+) (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)