Šef Kluba poslanika SNSD-a

Vulić bošnjačkim političarima: Prestanite sa mobingom nad srpskim kadrom

  • Izvor: SRNA
  • 01.08.2024. 08:41

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je predsjedavajućoj Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Еrmini Salkičević Dizdarević i ostalim bošnjačkim političkim predstavnicima na nivou BiH da prestanu sa mobingom nad srpskim kadrom koji se bori za uvođenje reda u institucijama na čijem su čelu.

"Malo su Vam bili `Silos`, `Viktor Bubanj` i ostala srpska stratiša u 21. vijeku, pa ste sada našli da se iživljavate nad direktorom Instituta za mjeriteljstvo Milicom Ristović Krstić samo i isključivo zato što je Srpkinja", istakla je Vulićeva za Srnu reagujući na organizovane napade političkog Sarajeva na Krstićevu, koja je još ranije ukazala da je indikativno da se mjerenjem gledanosti medija unazad 10 godina bavila jedna agencija, te da je novim pravilnikom Instituta za mjeriteljstvo otvorilo tržište u ovoj oblasti.

Povodom dopisa koji Dizdarevićeva uputila Krstićevoj u kojem traži od Krstićeve da Zajedničkoj komisiji dostavi, između ostalog, izvještaj o radu i plan rada za ovu godinu zbog održavanja tematske sjednice, Vulićeva je upitala Dizdareviću da li je sramota što se javno i otvoreno zalaže za monopol pojedinaca?

Vulićeva je ukazala da su novim pravilnikom, koji je uvela Krstićeva upravo da bi spriječila manipulacije i monopol, "ugrožene" medijske kuće koje su, po pravilima pomoćnika direktora za naučno mjeriteljstvo Zijada Džemića, imale profit od jednog do 11 miliona KM.

"Mislite li da par televizijskih kuća donose mandat? Ne! Građani sude, cijene i povjerenje daju. Ko ste Vi da svoju političku priču gradite kroz etiketiranje i ponižavanje jedne Srpkinje? Zašto, koleginice Salkičević Dizdarević, javno ne kažete koja medijska kuća iz FBiH je imala devet, a koja 11 miliona profita od tih takozvanih Džemićevih pravilnika? Znate li da su dvije medijske kuće zgrtale milione, a ostale mrvice koje ostanu?! Da li je to vama normalno i regularno?! Da li ste Vi, koleginice Salkičević Dizdarević, jedan od lobista tih medijskih kuća?", upitala je Vulićeva.

Pošto je Salkičević Dizdarević toliko "pametna", a očigledno nije pročitala Poslovnik o radu Predstavničkog doma, Vulićeva je rekla da će je prosvijetliti jer, ipak, ima malo više parlamentarnog staža od nje.

"Prema Poslovnikom o radu Predstavničkog doma, koleginice, nema nadležnosti Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj za oblast metrologije jer član 61. j) kaže `statistiku, mjere i standarde`, iz čega proizilazi da se proizvoljno tumači kao osnov za sazivanje tematske sjednice o ovoj temi.

Ona je pozvala Salkičević Dizdravić i ostale bošnjačke političare koji se bore za "muljanja" po Džemićevim pravilima da izađu i javno kažu da li oni na ovaj način otvoreno lobiraju za monopol, kriminal i korupciju i ne podržavaju rad direktora koji se zalaže za uvođenje reda i kraj anomalijama koje traju više od decenije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: