Одлука четири кантона

Вулић: Блокада Агенде и прве транше шамар политичког Сарајева унији

  • Извор: СРНА
  • 25.07.2024. 13:01

Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да одлука четири кантона у Федерацији БиХ /ФБиХ/ да блокирају Реформску агенду, а тиме и добијање прве транше средстава за БиХ из Плана развоја Европске комисије за западни Балкан, представља шамар политичког Сарајева ЕУ.

Подсјећајући да су се све вријеме представници ЕУ маћехински односили према Републици Српској, ускраћивали јој новац и тренирали строгоћу, Вулићева је истакла да су данас на сцени добра воља, компромис и опредијељеност за дијалог и сарадњу Републике Српске.

"Нека представници ЕУ питају своје узданице чему такво понашање, а себе нека запитају да ли су грађани Републике Српске заслужили њихово иживљавање кроз механизам ускраћивања средстава, само јер им је то шапнуо неко ко је рушитељ Дејтонске БиХ", изјавила је Срни Вулићева.

Четири кантона у /ФБиХ/, у којима је на власти СДА, нису дали сагласност за усвајање Реформске агенде потребне да БиХ добије прву траншу у износу од 70 милиона евра из Плана раста Европске комисије за западни Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:45 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм