Odluka četiri kantona

Vulić: Blokada Agende i prve tranše šamar političkog Sarajeva uniji

  • Izvor: SRNA
  • 25.07.2024. 13:01

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da odluka četiri kantona u Federaciji BiH /FBiH/ da blokiraju Reformsku agendu, a time i dobijanje prve tranše sredstava za BiH iz Plana razvoja Еvropske komisije za zapadni Balkan, predstavlja šamar političkog Sarajeva ЕU.

Podsjećajući da su se sve vrijeme predstavnici ЕU maćehinski odnosili prema Republici Srpskoj, uskraćivali joj novac i trenirali strogoću, Vulićeva je istakla da su danas na sceni dobra volja, kompromis i opredijeljenost za dijalog i saradnju Republike Srpske.

"Neka predstavnici ЕU pitaju svoje uzdanice čemu takvo ponašanje, a sebe neka zapitaju da li su građani Republike Srpske zaslužili njihovo iživljavanje kroz mehanizam uskraćivanja sredstava, samo jer im je to šapnuo neko ko je rušitelj Dejtonske BiH", izjavila je Srni Vulićeva.

Četiri kantona u /FBiH/, u kojima je na vlasti SDA, nisu dali saglasnost za usvajanje Reformske agende potrebne da BiH dobije prvu tranšu u iznosu od 70 miliona evra iz Plana rasta Еvropske komisije za zapadni Balkan.

Pratite nas i putem Vibera