Ушли 50 метара

Вујичић о проширењу сарајевског аеродрома: Обуставићемо радове на сваком милиметру земље у Српској!

  • Извор: СРНА
  • 13.09.2024. 18:25

Блокирани су радови на проширењу сарајевског аеродрома на територију Републике Српске у општини Источна Илиџа и биће обустављени на сваком милиметру земље у Српској, изјавио је Срни посланик Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић.

- Према мојим информацијама, инвеститор Аеродром Сарајево ушао је са радовима 50 метара у територију Републике Српске, али су блокирани и сада су наставили да раде на територији Федерације БиХ - рекао је Вујичић.

Он је додао да су захваљујући његовој недавној реакцији данас на спорно мјесто дошли представници институција Републике Српске - Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, Правобранилаштва Републике Српске и урбанистичко-грађевински инспектор и зауставили градњу.

- РУГГИП и инспекторат сачиниће записнике, издати рјешења инвеститору, односно Аеродрому Сарајево и обуставити радове на сваком милиметру земље у Републици Српској - прецизирао је Вујичић.

Он је истакао да је од почетка говорио да је Божовић лошим потезима и потписивањем тајног споразума са сарајевским аеродромом довео општину у подређен положај у односу на једно федерално предузеће, те да би тим проширењем становници Улице Василија Грђића у Источној Илиџи остали без алтернативног пута.

- Ово је веома штетан потез начелника за грађане Источне Илиџе, али и туристичко-угоститељски комплекс "Источник" - рекао је Вујичић.

Недопустиво је, каже, да предузеће у власништву Владе ФБиХ што јесте Аеродром Сарајево, угрожава "Источник" који је у власништву и на територији Републике Српске.

Он је нагласио да је недопустиво да се било које федерално предузеће шири на простор Републике Српске и угрожава њену територију у тренутку када ФБиХ оспорава развојне пројекте у Српској.

- Очигледан примјер су недозвољавање градње Бук Бијеле или аеродрома у Требињу, а овдје се покушава проширити Аеродром Сарајево и становници Источне Илиџе довести у саобраћајну блокаду - закључио је Вујичић.

Сарајевски аеродром узурпирао је више од 22.000 метара квадратних имовине Републике Српске и неће му бити дозвољена градња на тој површини, констатовали су данас грађевински инспектори, геометри и руководиоци свих релевантних републичких институција.

Они су изашли на терен након што је сарајевски аеродром у Источној Илиџи почео проширење аеродромског комплекса, те указали да је ријеч о територији Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: