Легитимно изабраног предсједника Српске

Вујичић: Циљ раздвајања процеса - уклањање Додика са политичке сцене

  • 23.01.2024. 10:37

Раздвајање предмета у процесу пред Судом БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића урађено је да би се убрзала ова фарса која се води са циљем уклањања са политичке сцене легитимно изабраног предсједника Српске, изјавио је Срни посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић.

Вујичић је истакао да је Додик добио убједљиву подршку народа Републике Српске.

Он је рекао да су грађани Републике Српске свјесни одавно да се против Додика води монтирани судски поступак који ништа добро неће донијети БиХ.

Предмет у процесу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора "Службеног гласника" Српске Милоша Лукића пред Судом БиХ званично је раздвојен, изјавио је Лукићев адвокат Миљкан Пуцар.

Он је рекао да је јуче обавијештен да је предмет званично раздвојен и да не морају долазити на суђење 30. јануара, иако је судија на претходном рочишту рекао да ће спојити предмете ако се Лукићево здравствено стање поправи.

Пуцар је навео да је веома неуобичајено у правној пракси да судија на првом захтјеву за одгађање рочишта раздвоји предмете.

Пратите нас и путем Вибера