Legitimno izabranog predsjednika Srpske

Vujičić: Cilj razdvajanja procesa - uklanjanje Dodika sa političke scene

  • 23.01.2024. 10:37

Razdvajanje predmeta u procesu pred Sudom BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića urađeno je da bi se ubrzala ova farsa koja se vodi sa ciljem uklanjanja sa političke scene legitimno izabranog predsjednika Srpske, izjavio je Srni poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić.

Vujičić je istakao da je Dodik dobio ubjedljivu podršku naroda Republike Srpske.

On je rekao da su građani Republike Srpske svjesni odavno da se protiv Dodika vodi montirani sudski postupak koji ništa dobro neće donijeti BiH.

Predmet u procesu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora "Službenog glasnika" Srpske Miloša Lukića pred Sudom BiH zvanično je razdvojen, izjavio je Lukićev advokat Miljkan Pucar.

On je rekao da je juče obaviješten da je predmet zvanično razdvojen i da ne moraju dolaziti na suđenje 30. januara, iako je sudija na prethodnom ročištu rekao da će spojiti predmete ako se Lukićevo zdravstveno stanje popravi.

Pucar je naveo da je veoma neuobičajeno u pravnoj praksi da sudija na prvom zahtjevu za odgađanje ročišta razdvoji predmete.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: