Ambasador BiH u SAD

Vujić: Komšiću u Pentagonu jasno rečeno - program reformi ne prejudicira članstvo BiH u NATO

  • Извор: СРНА
  • 13.09.2022. 17:30

Ambasador BiH u SAD Bojan Vujić izjavio je Srni da je bio prisutan na sastanku u Pentagonu koji je održan 27. novembra 2019. godine kada je američki pomoćnik ministra odbrane DŽejms Anderson direktno rekao članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću da Program reformi ne prejudicira članstvo BiH u NATO.

"Od tog dana, stav SAD se nije promijenio i on dalje glasi - Program reformi ne prejudicira članstvo u NATO. To mi je 16. decembra 2019. godine na sastanku u Pentagonu lično potvrdila i Laura Kuper, zamjenik pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane za Evropu, Rusiju i Evroaziju", istakao je ambasadpr SAD u BiH.

On je naglasio da je čista manipulacija da je BiH preuzela nekakve obaveze i da je na putu ka NATO članstvu.

"To apsolutno nije tačno. Program reformi, što se tiče SAD, ne prejudicira članstvo i neki novi saziv Predsjedništva BiH moraće jednog dana da se ponovo izjašnjava. Do tada, ovo je samo jedan oblik saradnje koju BiH ima sa NATO, a nikako put ka članstvu i to treba jasno da se kaže. I to je stav i SAD", poručio je Vujić.

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм