Предсједник Србије

Вучић: Бошњаци немају сагласност за оно што раде унутар БиХ

 • Извор: СРНА
 • 23.04.2024. 22:12

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да Бошњаци немају сагласност унутар БиХ о резолуцији о Сребреници, као и о гласању у Комитету министара Савјета Европе о чланству Косова, што доводи до подјела у БиХ.

"Није постигнута сагласност ни за резолуцију о Сребреници па шта их брига. Пошто је, претпостављам, бошњачки представник у Савјету Европе, они ће ионако да гласају како њима падне на памет и брига их", рекао је Вучић.

Он је указао да не постоји власништво БиХ над документом који је амбасадор БиХ при УН Златко Лагумџија предао у УН.

"Није ни питао, наравно. Они немају сагласност унутар БиХ. То значи подјеле у самој БиХ", рекао је Вучић за "РТС".


Вучић поручио Западу: Имаћете озбиљног противника!

Вучић поручио Западу: Имаћете озбиљног противника!

Вулић је истакао да се резолуцијом о Сребреници отвара Пандорина кутија из које ће изаћи само проблеми и додатне подјеле у свијету.

"Дан послије тога ће Руси поднијети захтјев за резолуцију којом ће се осудити њемачки геноцид над руским и совјетским народом. И ми ћемо за то што су Нијемци урадили, и за то што су Хрвати урадили, и многи други", рекао је Вучић.

Он је поновио да је суштина иницијативе за доношење резолуције о Сребреници колективна осуда српског народа и додатни притисак на једну суверену земљу која има своје институције и није само факс машина која потписује све што јој је наређено.

Вучић је најавио да ће се сутра у Њујорку састати са представником Кине од које очекује снажну подршку и са најмање 30 представника пацифичких земаља, гдје, како је рекао, Србија нема добру позицију због пропуста из прошлости.


Додик: Муслимани су ти који су изашли из БиХ

Додик: Муслимани су ти који су изашли из БиХ

"Поносан сам како се боримо данас. Боримо се до крајњих физичких граница. Немамо већу светињу од Србије, а њу бранимо", закључио је Вучић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)