Премијер Српске

Вишковић за АТВ: БиХ не функционише на Уставу већ на налозима одређених моћника

  • Извор: АТВ
  • 21.10.2023. 19:57

Процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића је само фарса за јавност, рекао је за АТВ Радован Вишковић, предјседник Владе Републике Српске.

"Тужилаштво и сви ти људи раде по диктату и унапријед знају и исход самог суђења и да све ово само фарса за јавност, као, ево води се накакав поступак или можете учествовати и изнијети неку своју одбрану. Од тога, вјерујте ми, нема ништа. Њима само треба вријеме да то све поклопе. Нити је било времена да се води истражни поступак, да оштећена страна уложи приговор, да неко на стручан начин анализира те приговоре“, рекао је Вишковић за АТВ.

То би све требало трајати и по неколико мјесеци а овдје је све "склепано" за три дана, казао је предсједник Владе Републике Српске.

Што се тиче Кристијана Шмита и истраге против њега коју Тужилаштво БиХ, по свему судећи неће покренути, Вишковић је рекао да је то још један доказ да је БиХ протекторат и да нема ни д од демократије, те да БиХ не функционише на закону и Уставу.

"Него функционише на некаквим одлукама или налозима одређених моћника, прије свега, овдје се мисли на америчку Амбасаду у БиХ која на неки начин даје инструкцију и Суду и Тужилаштву и неким другим институцијама како да се понашају“, рекао је Вишковић.

Пратите нас и путем Вибера