Premijer Srpske

Višković za ATV: BiH ne funkcioniše na Ustavu već na nalozima određenih moćnika

  • Izvor: ATV
  • 21.10.2023. 19:57

Proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića je samo farsa za javnost, rekao je za ATV Radovan Višković, predjsednik Vlade Republike Srpske.

"Tužilaštvo i svi ti ljudi rade po diktatu i unaprijed znaju i ishod samog suđenja i da sve ovo samo farsa za javnost, kao, evo vodi se nakakav postupak ili možete učestvovati i iznijeti neku svoju odbranu. Od toga, vjerujte mi, nema ništa. Njima samo treba vrijeme da to sve poklope. Niti je bilo vremena da se vodi istražni postupak, da oštećena strana uloži prigovor, da neko na stručan način analizira te prigovore“, rekao je Višković za ATV.

To bi sve trebalo trajati i po nekoliko mjeseci a ovdje je sve "sklepano" za tri dana, kazao je predsjednik Vlade Republike Srpske.

Što se tiče Kristijana Šmita i istrage protiv njega koju Tužilaštvo BiH, po svemu sudeći neće pokrenuti, Višković je rekao da je to još jedan dokaz da je BiH protektorat i da nema ni d od demokratije, te da BiH ne funkcioniše na zakonu i Ustavu.

"Nego funkcioniše na nekakvim odlukama ili nalozima određenih moćnika, prije svega, ovdje se misli na američku Ambasadu u BiH koja na neki način daje instrukciju i Sudu i Tužilaštvu i nekim drugim institucijama kako da se ponašaju“, rekao je Višković.

Pratite nas i putem Vibera