Суд БиХ

Васићу досуђена накнада штете од 22.000 КМ

  • Извор: СРНА
  • 22.08.2024. 13:22

Суд БиХ донио је правоснажну пресуду према којој је БиХ дужна да исплати 22.000 КМ Драгомиру Васићу за накнаду штете због мјера забране које су му биле одређене током поступка у којем је ослобођен оптужбе за геноцид у Сребреници.

Бранилац Озренка Јакшић подсјетила је да је тужбеним захтјевом за накнаду штете тражено 43.000 КМ, као и да је Васићу, између осталог, било ускраћено право на кретање.

Она је додала да су мјере забране биле на снази четири године и седам мјесеци, преноси Бирн.

Газда из БиХ двојицу радника наградио аутомобилима

Газда из БиХ двојицу радника наградио аутомобилима

"Није досуђен правичан износ, пренизак је. Имам информацију да је Правобранилаштво изјавило ревизију. Васић је рекао да неће ревизију изјављивати, него ће прихватити како је по жалби одлучено", навела је Јакшићева.

Првостепеном пресудом Васићу је била досуђена накнада штете у износу од 9.000 КМ, на коју је уложена жалба, док је Правобранилаштво БиХ својом жалбом оспоравало основ и висину накнаде.

Правоснажном пресудом Суда БиХ, Васићу је досуђена накнада штете због ограничења права на слободу кретања.

Током свједочења у поступку за накнаду штете, Васић је навео како су му биле одређене мјере забране кретања и обавеза јављања у полицијску станицу, због чега је примијетио и да се поједини познаници удаљавају од њега.

Навео је и да му је живот био посебно отежан јер је у тренутку одређених мјера забране морао на операцију у Београд, као и да није могао посјећивати дјецу која живе у другој држави.

Вукалићу метак прошао близу срца, након операције је стабилно

Вукалићу метак прошао близу срца, након операције је стабилно

Васић је био оптужен за геноцид у Сребреници у својству начелника зворничког Центра јавне безбједности, а правоснажно је ослобођен кривице са још четворицом бивших полицијских службеника.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: