Дводневна сједница

Уставни суд поступио неуставно

  • Извор: АТВ
  • 31.05.2024. 21:24

Уставни суд је, данас, поступио неуставно што је потпуни апсурд с обзиром на то да је крњи састав одлучио да њихово неуставно поступање није неуставно.

У суштини, одлучили су да измјене властита правила па су усвојили одлуку да се омогућава продужење мандата судије док новоизабрани не преузме дужност. 

Шта то, у пракси значи - уколико се не изабере судија до дана престанка мандата неког судије због старости, тај судија ће наставити да ради све док онај ко треба не изабере његовог замјеника. Дакле, неки судија може да буде доживотно судија Уставног суда БиХ што је посебно проблем када је ова институција у питању јер су, тиме, суштински, забетонирали стране судије који су један од највећих проблема који постоје у БиХ. И, наравно, један од разлога због чега је ова несрећна земља у ствари колонија а никако независна и самостална држава.

Крњи Уставни суд БиХ донио је привремену мјеру и обуставио примјену Одлуке о начину и условима продаје некретнина у власништву Републике Српске које се налазе у оквиру посебног подручја Јахорина. Шта је још одлучено? Погледајте опширније у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм