Dvodnevna sjednica

Ustavni sud postupio neustavno

  • Izvor: ATV
  • 31.05.2024. 21:24

Ustavni sud je, danas, postupio neustavno što je potpuni apsurd s obzirom na to da je krnji sastav odlučio da njihovo neustavno postupanje nije neustavno.

U suštini, odlučili su da izmjene vlastita pravila pa su usvojili odluku da se omogućava produženje mandata sudije dok novoizabrani ne preuzme dužnost. 

Šta to, u praksi znači - ukoliko se ne izabere sudija do dana prestanka mandata nekog sudije zbog starosti, taj sudija će nastaviti da radi sve dok onaj ko treba ne izabere njegovog zamjenika. Dakle, neki sudija može da bude doživotno sudija Ustavnog suda BiH što je posebno problem kada je ova institucija u pitanju jer su, time, suštinski, zabetonirali strane sudije koji su jedan od najvećih problema koji postoje u BiH. I, naravno, jedan od razloga zbog čega je ova nesrećna zemlja u stvari kolonija a nikako nezavisna i samostalna država.

Krnji Ustavni sud BiH donio je privremenu mjeru i obustavio primjenu Odluke o načinu i uslovima prodaje nekretnina u vlasništvu Republike Srpske koje se nalaze u okviru posebnog područja Jahorina. Šta je još odlučeno? Pogledajte opširnije u video prilogu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: