Тема дана

Уставни суд БиХ дира и у образовање

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2023. 20:43

Уставни суд БиХ окомио се, сада, на високо образовање Српске, тачније, Агенцију за акредитацију високошколских установа.

Покушали би и ту да укину надлежности и блокирају систем високог образовања. Оспоравају им све, од обезбјеђења спољног вредновања квалитета, преко признавања диплома до акредитација. 

Одлука Уставног суда БиХ којом се оспоравају одредбе Закона о обезбјеђењу квалитета у високом образовању Српске је неуставна. Из Агенције јасни – неуставна одлука неће утицати на њихов рад који је препознат у свијету. 

Уставни суд БиХ грубо нарушава уставне надлежности Српске у области образовања које су у складу са чланом три Устава БиХ искључива изворна надлежност Републике Српске. Агенција ће наставити свој рад на добробит студената и високообразовних институција у Републици Српској. Кажу тамо и да ће се придржавати Закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ. 

Опширније у Теми дана АТВ-а.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм