Aktuelni ministar u Savjetu ministara

Turkovićka protiv Šulića

  • Извор: АТВ
  • 03.01.2023. 19:10

Koprcanje u političkom blatu SDA se nastavlja. Nakon što su ispali iz svih kombinacija u formiranju vlasti, Bisera Turkovć sada zapomaže zbog mogućeg imenovanja Denisa Šulića kao jednog od ministara.

Kaže da su se ona, Selmo Cikotić i Sifet Podžić protekle četiri godine borili za očuvanje institucija i tobožnjeg poretka. 

“Ukoliko u Savjet ministara BiH bude izabran član iz reda Bošnjaka, a pod kontrolom SNSD-a, to će značiti prepuštanje potpune kontrole nad Savjetom ministara BiH proruskim političkim snagama!”, navela je Turkovićeva.

Turkovićka je tokom svog cijelog mandata svjesno kršila propise i zakone, tako da je ona posljednja koja je pozvana da bilo šta komentariše, kaže Sanja Vulić. Potezi odlazeće ministarke su ništa drugo nego očajni. 

“Bisera Turković se pravi blesava, da ne zna procedure. Ovo svjesno i namjerno kažem da se pravi blesava, kako Savjet ministara funkcioniše, ona u ovom trrenutku želi da promjeni vjeru gdina Konakovića da kaže kako neće zastupati interese Bošnjak, to su sve samo potezi jedne očajne bezobraznice na političkoj sceni”, izjavila je Sanja Vulić, predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD u PD PSBIH

I ne samo Šulić. Biseri Turković smeta i što Rusiji nisu uvedene sankcije i prizanje da su je po spriječio SNSD. Odgovor joj je stigao iz Ruske ambasade. 

“Niko, pa ni gospođa Bisera Turković, nema monopol na nametanje ‘ispravnog bošnjačkog načina razmišljanja’, na etiketiranje nekoga poput ostalog kao proruskog”, saošteno je iz Ruske ambasade.

Opleli su po Turkovićki i opozicioni političari iz Srpske, poput SDS-ove Aleksandre Pandurević. 

“Daleko od toga da branim SNSD ali, draga Bisera, kada stvoriš matricu da drugim narodima biraš predstavnike onda moraš biti spreman da i sam budeš dio te matrice”, rekla je SDS-ova Aleksandra Pandurević.

A kako to izgleda kada Bisera bira predstavnike najbolje se vidi na primjeru Svena Alkalaja. Potomak jevrejskih jasenovačkih žrtava, koji se deklariše kao Hrvat, u više navrata je kršio Ustav kako bi se u Ujedinjenim nacijama ponašao kao Turkovićkin lični ambasador. 

Za to vrijeme u Diplomatsko-komzularnoj mreži zavladao je haos. Tako recimo, Ambasada BiH u Kanadi već dvije godine nema popunjena radna mjesta diplomata a prije mjesec dana su ostali bez ijednog konzularnog radnika, što pravi probleme pripadnicima sva tri naroda.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.