Москва

ТАСС: Западне земље покушавају да ставе БиХ под своју пуну контролу

  • Извор: СРНА
  • 21.08.2024. 12:50

Западне земље активно покушавају да ставе БиХ под своју пуну контролу из страха од ближих веза балканских држава са Русијом и Кином, рекао је неименовани извор агенције ТАСС.

"БиХ, мала земља на Балкану, постаје још једна мета непоштених неоколонијалних амбиција Запада. Вашингтон, Лондон и ЕУ покушавају да ставе под своју пуну контролу Југоисточну Европу, гдје не дијеле све земље лажне евроатлантске вриједности. Истовремено, колонизатори 21. вијека су посебно забринути због ближих веза балканских народа са Русијом и Кином", рекао је извор.

Урош Блажић признао да је починио масакр код Младеновца

Урош Блажић признао да је починио масакр код Младеновца

Он је додао да се кампања за "де факто поробљавање" активно одвија у складу са традиционалном шемом - дају се упутства и на крају се на власт доведу контролисане снаге, елиминишу се неистомишљеници, те сви буду приморани да се повинују западним директивама и престану да комуницирају са "лошим момцима са црне листе".

"Приручник није нов - овдје санкције, тамо санкције, застрашивање, уцјена, изолација, клевета и кампање дезинформисања. На томе активно ради цијела армија англосаксонских и специјалних изасланика ЕУ и специјалних представника за Балкан, а посебно за БиХ. Десетине милиона долара и евра уливају се у `промовисање` цивилног друштва и невладиног сектора – наравно, по западним стандардима. Медијима и независним новинарима испирају се мозгови и затварају уста", рекао је извор.

ТАСС наводи да је овај званичник истакао да је Кристијан Шмит одлучио да узурпира свој међународни положај и командује сувереном и независном земљом без обзира на локалне власти.

Пуцач из Гимназије довезен у Ургентни центар у свјесном стању

Пуцач из Гимназије довезен у Ургентни центар у свјесном стању

"Током три године `успјешног рада` њемачког функционера, ситуација у БиХ је деградирала. Интензивиран је раздор између главних народа у земљи - Бошњака, Срба и Хрвата. Њима није било лако да превазиђу посљедице грађанског сукоба раних деведесетих и управо је задатак међународне заједнице био да помогне у смиривању тензија преко високог представника - правог, а не марионетског функционера попут Шмита", указао је извор ТАСС-а.

Он је рекао да "вјештачки створена нестабилност, заузврат, ствара проблеме у привреди и изазива егзодус младих, који одлазе на рад у иностранство и тамо остају".

"Запад, као и увијек, бесрамно пребацује на друге одговорност за посљедице свог мијешања. У случају БиХ, `непријатељ` је, такође, пронађен. Није изненађујуће да је ова етикета прикачена српској заједници у земљи која одбија да прихвати наметнуте `вриједности` и `задатке`. Због тога су Срби изложени прогону", навео је извор руске агенције. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)