Moskva

TASS: Zapadne zemlje pokušavaju da stave BiH pod svoju punu kontrolu

  • Izvor: SRNA
  • 21.08.2024. 12:50

Zapadne zemlje aktivno pokušavaju da stave BiH pod svoju punu kontrolu iz straha od bližih veza balkanskih država sa Rusijom i Kinom, rekao je neimenovani izvor agencije TASS.

"BiH, mala zemlja na Balkanu, postaje još jedna meta nepoštenih neokolonijalnih ambicija Zapada. Vašington, London i ЕU pokušavaju da stave pod svoju punu kontrolu Jugoistočnu Еvropu, gdje ne dijele sve zemlje lažne evroatlantske vrijednosti. Istovremeno, kolonizatori 21. vijeka su posebno zabrinuti zbog bližih veza balkanskih naroda sa Rusijom i Kinom", rekao je izvor.

Uroš Blažić priznao da je počinio masakr kod Mladenovca

Uroš Blažić priznao da je počinio masakr kod Mladenovca

On je dodao da se kampanja za "de fakto porobljavanje" aktivno odvija u skladu sa tradicionalnom šemom - daju se uputstva i na kraju se na vlast dovedu kontrolisane snage, eliminišu se neistomišljenici, te svi budu primorani da se povinuju zapadnim direktivama i prestanu da komuniciraju sa "lošim momcima sa crne liste".

"Priručnik nije nov - ovdje sankcije, tamo sankcije, zastrašivanje, ucjena, izolacija, kleveta i kampanje dezinformisanja. Na tome aktivno radi cijela armija anglosaksonskih i specijalnih izaslanika ЕU i specijalnih predstavnika za Balkan, a posebno za BiH. Desetine miliona dolara i evra ulivaju se u `promovisanje` civilnog društva i nevladinog sektora – naravno, po zapadnim standardima. Medijima i nezavisnim novinarima ispiraju se mozgovi i zatvaraju usta", rekao je izvor.

TASS navodi da je ovaj zvaničnik istakao da je Kristijan Šmit odlučio da uzurpira svoj međunarodni položaj i komanduje suverenom i nezavisnom zemljom bez obzira na lokalne vlasti.

Pucač iz Gimnazije dovezen u Urgentni centar u svjesnom stanju

Pucač iz Gimnazije dovezen u Urgentni centar u svjesnom stanju

"Tokom tri godine `uspješnog rada` njemačkog funkcionera, situacija u BiH je degradirala. Intenziviran je razdor između glavnih naroda u zemlji - Bošnjaka, Srba i Hrvata. Njima nije bilo lako da prevaziđu posljedice građanskog sukoba ranih devedesetih i upravo je zadatak međunarodne zajednice bio da pomogne u smirivanju tenzija preko visokog predstavnika - pravog, a ne marionetskog funkcionera poput Šmita", ukazao je izvor TASS-a.

On je rekao da "vještački stvorena nestabilnost, zauzvrat, stvara probleme u privredi i izaziva egzodus mladih, koji odlaze na rad u inostranstvo i tamo ostaju".

"Zapad, kao i uvijek, besramno prebacuje na druge odgovornost za posljedice svog miješanja. U slučaju BiH, `neprijatelj` je, takođe, pronađen. Nije iznenađujuće da je ova etiketa prikačena srpskoj zajednici u zemlji koja odbija da prihvati nametnute `vrijednosti` i `zadatke`. Zbog toga su Srbi izloženi progonu", naveo je izvor ruske agencije. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)