Правник

Тадић: Нервозан налогодавац у позадини процеса против Додика и Лукића

  • Извор: СРНА
  • 18.12.2023. 16:21

Правник Огњен Тадић рекао је Срни да као и сваки други политички процес, тако и овај против предсједника Републике Српске Милорада Додика и директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића, у позадини има нервозног налогодавца, чији циљ није правда, него жеља да се прикаже у свјетлу свемоћног високог представника чија се воља беспоговорно извршава иако је преварант и узурпатор иза кога не стоји одлука Савјета безбједности УН.

Тадић је указао да Кристијан Шмит, а са њим и амерички амбасадор, просто не могу да вјерују да је Република Српска оволико дуго издржала у одбрани Дејтонског мировног споразума, БиХ и Републике Српске, и ту непослушност желе што прије да доведу до краја.

- Не схватају да се завршетком овог случаја у виду осуђујуће пресуде или забране политичког рада Милораду Додику не затварају врата овог процеса, већ отварају врата његовог новог поглавља у којем Република Српска бира између више изгледних и перспективних могућности, а Шмит нема никакав значај и остаје без икаквих опција - истакао је Тадић.

Из Суда БиХ су навели да неће бити одгађања претреса планираног за сриједу, 20. децембар.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да одбијање Суда БиХ да одгоди рочиште по захтјеву његове одбране показује да је све више видљиво да се покушава убрзати тај процес и без права што прије доћи до пресуде.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм