"А камоли у неком колонијалном статусу"

Тадић: БиХ као чланица УН не би смјела бити под мандатом старатељства

  • 14.12.2023. 15:36

БиХ као чланица УН не би смјела бити нити под мандатом старатељства, а камоли у неком колонијалном статусу, изјавио је Срни правник Огњен Тадић.

Тадић је подсјетио да улога високог представника за БиХ није дефинисана као функција којом се врши власт, него као улога некога ко савјетује и координише међу странама у мировном процесу.

"Чињеница да је у међувремену насиљем претворена у појаву која када то њени ментори пожеле врши законодавну, извршну или судску власт независно од постојећег уставног уређења и при томе има потпуни имунитет шта год да ради, јасно говори да БиХ са високим представником не испуњава услове ни да буде чланица УН, а камоли ЕУ", истакао је Тадић.

Генерална скупштина УН усвојила је 14. децембра 1960. године Декларацију о давању независности земљама под колонијалном управом и тај датум се обиљежава као Дан деколонизације. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм