Није било климе

Суд БиХ признао проблем на који је указао Додик; Зашто систем у највећој судници не функционише?

  • 18.07.2024. 13:29

Након што је јуче предсједник Републике Српске Милорад Додик указао да постоји проблем са климатизацијом у највећој судници у Суду БиХ, огласили су се из ове институције, рекавши да систем не функционише већ неко вријеме.

Додик је навео да у судници број шест није било климе, а како је то и највећа судница у Суду БиХ, поставља се питање како је могуће да баш у тој просторији гдје се одвија суђење предсједнику Додику и в.д директора Службаноег гласника Милошу Лукићу, није ријешен овај проблем?!

Ипак из Суда БиХ наводе да у циљу правилног информисања јавности, а поводом информација које су након рочишта у предмету Милорад Додик и други пласиране у јавности, обавјештавају грађане да је климатизација проблем с којим се Суд суочава већ дуже вријеме.

- Наиме, у медијима су пласиране информације да клима не ради у судници у којој је јуче било наведено рочиште - навели су из Суда БиХ.

Како додају, већ дуже вријеме Суд БиХ има проблеме са хлађењем највеће суднице (шест) у Суду.

- Сви досадашњи напори да се проблем ријеши остали су без успјеха. Уз тешке услове рада у судници, суочавамо се и са осудом јавности и негативним медијским иступима учесника у поступцима који се воде у судници шест уз тврдње да се тенденциозно искључује хлађење у тој судници за одређене поступке - навео је Суд БиХ.

Како додају, адреса за жалбе на неусловност рада у Суду, не само судија већ и особља Суда, је Служба за заједничке послове институција БиХ, јер њихово Одјељење за подршку правосудним институцијама БиХ обавља послове одржавања објеката и инфраструктуре за потребе правосудних институција БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.