Nije bilo klime

Sud BiH priznao problem na koji je ukazao Dodik; Zašto sistem u najvećoj sudnici ne funkcioniše?

  • 18.07.2024. 13:29

Nakon što je juče predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ukazao da postoji problem sa klimatizacijom u najvećoj sudnici u Sudu BiH, oglasili su se iz ove institucije, rekavši da sistem ne funkcioniše već neko vrijeme.

Dodik je naveo da u sudnici broj šest nije bilo klime, a kako je to i najveća sudnica u Sudu BiH, postavlja se pitanje kako je moguće da baš u toj prostoriji gdje se odvija suđenje predsjedniku Dodiku i v.d direktora Službanoeg glasnika Milošu Lukiću, nije riješen ovaj problem?!

Ipak iz Suda BiH navode da u cilju pravilnog informisanja javnosti, a povodom informacija koje su nakon ročišta u predmetu Milorad Dodik i drugi plasirane u javnosti, obavještavaju građane da je klimatizacija problem s kojim se Sud suočava već duže vrijeme.

- Naime, u medijima su plasirane informacije da klima ne radi u sudnici u kojoj je juče bilo navedeno ročište - naveli su iz Suda BiH.

Kako dodaju, već duže vrijeme Sud BiH ima probleme sa hlađenjem najveće sudnice (šest) u Sudu.

- Svi dosadašnji napori da se problem riješi ostali su bez uspjeha. Uz teške uslove rada u sudnici, suočavamo se i sa osudom javnosti i negativnim medijskim istupima učesnika u postupcima koji se vode u sudnici šest uz tvrdnje da se tendenciozno isključuje hlađenje u toj sudnici za određene postupke - naveo je Sud BiH.

Kako dodaju, adresa za žalbe na neuslovnost rada u Sudu, ne samo sudija već i osoblja Suda, je Služba za zajedničke poslove institucija BiH, jer njihovo Odjeljenje za podršku pravosudnim institucijama BiH obavlja poslove održavanja objekata i infrastrukture za potrebe pravosudnih institucija BiH.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.