Предсједник НСРС

Стевандић: Шмит је проблематичан човјек са задатком да отме имовину Српској

  • Извор: АТВ
  • 05.11.2023. 20:31

Предсједник НСРС Ненад Стевандић каже за АТВ да је Кристијан Шмит проблематична личност са задатком да Републици Српској отме имовину.

"Ми из Републике Српске смо отпочетка били опрезни са Шмитом. Чим шаљу човјека без легитимитета и чим такав човјек покушава да се натури да се иза тога нешто крије. Крио се напад на имовину Републике Српске. Чим смо изразили ту сумњу брзо смо пронашли податке зашто је он проблематичан. То је човјек који је смијењен као министар пољопривреде у Њемачкој зато што је користио канцерогене и отровне пестиците који су тровали њемачку земљу. Он је то покушао да протури као да се тиме штите пруге и шине на жељезници. Међутим, то је по околину било катастрофално и ти су пестициди забрањени, а Шмит је смијењен. На идеолошком плану смо видјели да је он човјек који се није одрекао насљеђа нацизма. Он је покушао да рехабилитује пилота који је био Герингов пријатељ и који је имао највећа одликовања од Хитлера. Носио је вијенце на његов гроб јавно, а послије тога се није одрекао ни дјеловања брдских дивизија које су нацистичка формација. Касније је у министарству одбране гдје је Шмит једно вријеме био секретар, а одакле је такође смијењен, донесена одлука да се по тим људима не могу звати данашње њемачке формације", каже Стевандић.

Он поручује да Шмит није човјек који ради по ПС-у и да је са таквом историјом врло погодан за нападе на имовину Републике Српске.

"Неспорно је да је он добио подршку неколико амбасада моћних земаља да се преко те имовине ми обесмислимо. Ако је тај измишљени сукоб који је кулминирао тим да се Додик приведе, ухапси и осуди, да ми сви добијемо санкције, а у чему нису успјели јер све институције функционишу. Ако они мисле да смо ми проблем, ево ми ћемо сви дати своје политичке главе. Поднијећемо оставке, па нека ови амбасадори који кажу да раде у интересу народа учествују у кампањи и стану иза својих фаворита, па ћемо видјети кога ће народ изабрати".

Стевандић истиче да руководство Српске није проблем и да је Додик само алиби да би се Република Српска обезглавила и да јој се отме имовина.

"Нисмо спремни да будемо превише либерални и елегантни у овом ружном времену. Све мора да се контролише. Морамо бити забринути како ће наша земља да прође кроз кризу", каже Стевандић.

Он истиче да главе функционера Републике Српске желе не због њих, него због имовине.

"Напишите да је имовина Републике Српске неприкосновена и ми одмах подносимо оставке. Боримо се за имовину, а не за себе", каже Стевандић.

Предсједник НСРС нагласио је да је Кристијан Шмит на задатку и да је добро плаћен за то.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Витез Бенџи Голуб (12+)

    ''Филм: Витез Бенџи Голуб (12+)

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм