Здушно радили заједно

Сребреница посвађала и муслиманске политичаре

  • Извор: АТВ
  • 01.07.2024. 19:11

Прикривате информације о обиљежавању 11. јула у Њујорку, вриштало је из мејла који је послат из Сарајева у Сталну мисију БиХ. Уз ово, наглашено је како је ријеч о могућим кршењима службене дужности што повлачи и дисциплинску одговорност.

Сребреница је, јасно је сада, посвађала и муслиманске политичаре, оне који су здушно радили заједно, а исто тако тајно и кришом, на припремама за усвајање резолуције. Сада је и Сарајево осјетило самовољу Лагумџије. Из Српске о томе одавно говоре. 

"Златко Лагумџија није амбасадор који представља Србе у Генералној скупштини УН-а. Дино Конаковић није министар иностраних послова који представља читаву БиХ. Они су узурпатори у име уских, чаршијских, политичких интереса онога што зовемо спољна политика, али то је важно рећи да то није спољна политика цијеле БиХ и сигурно не представља Србе у свим овим ситуацијама", рекао је Жељко Будимир, министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске.

Бошњацима је легитимно у потпуности кршити Дејтонски споразум. Тајно су гурали резолуцију без одлуке Предсједништва, које је искључиво надлежно за спољне послове, каже Милорад Којић. Сада се свађају због политичких поена. 

"То када је њихов заједнички интерес, онда то може да се гура и да се крши Устав и да та дипломатија буде подређена само једном народу, али када треба неке политичке поене да прибаве, онда су они спремни на нижем нивоу да лоше комуницирају. Јасно је да имају исту намјеру, само је питање ко ће бити представљен да је заслужан за то", рекао је Милорад Којић, посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ.

По ко зна који пут слово Устава се гази, оцјена је аналитичара. БиХ изгледа неозбиљно на међународној сцени. Годинама се, кажу, указује на грешке и политику која се води у другом ентитету.

"Тек сада грађани ФБиХ виде да смо заиста били у праву зато што смо показали да константно већ годинама водимо политику на адекватан начин и покушавамо да покажемо да Република Српска има исправне ставове који треба да се гледају и поштују", рекла је Драгана Делић, политиколог.

Лагумџија се понаша као приватни амбасадор, Конаковић као приватни министар, поручује предсједник Српске. Слично мисли и српски члан бх Предсједништва која сматра да се у бошњачкој политици све своди на приватизацију институција. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)