Њемачки туриста

Шмиту се данас нису привиђале барикаде, кукавички дошао у Бањалуку

  • Извор: АТВ
  • 17.09.2023. 21:38

Кристијанy Шмиту се данас у Бањалуци, очигледно, нису привиђале барикаде као прошли пут када је најавио свој долазак у највећи град Српске, па га, ипак, отказао.

Како је саопштено из ОХР-а, Шмит се данас се у Бањалуци састао с бискупом Фрањом Комарицом.

Овим је Шмит сам себе демантовао да је прошли пут састанак отказао због наводних барикада, а не чињенице да се с њим нико није хтио састати са њим осим потпредјсдика Српске Ћамила Дураковића.

И нису Шмита спријечиле никакве невидљиве барикаде него је кукавички искористио тренутак да дође у Бањалуку баш у недјељу када је предсједник Републике Српске Милорад Додик био на обиљежавању највеће котлићијаде у Српској.

Шмит је њемачки туриста, а турсти углавном обилазе цркве и музеје као што је он данас, и то му, свакако, нико није ни бранио.

Њему је забрањен улазак у институције, због чега претходни пут и није дошао на састанак са Ћамилом Дураковићем.

Република Српска уважава свачије вјерске и културне потребе, али је очикледно да њемачки туриста покушава да испровоцира српски народ.

Власти Српске су више пута поручиле да Шмит није добродошао у Српску јер га није именовао Савјет безбједности УН.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик раније је изјавио да према Кристијану Шмиту неће бити примијењена сила ако дође у Српску, али да је порука да у њу није добродошао.

Пратите нас и путем Вибера