Njemački turista

Šmitu se danas nisu priviđale barikade, kukavički došao u Banjaluku

  • Izvor: ATV
  • 17.09.2023. 21:38

Kristijany Šmitu se danas u Banjaluci, očigledno, nisu priviđale barikade kao prošli put kada je najavio svoj dolazak u najveći grad Srpske, pa ga, ipak, otkazao.

Kako je saopšteno iz OHR-a, Šmit se danas se u Banjaluci sastao s biskupom Franjom Komaricom.

Ovim je Šmit sam sebe demantovao da je prošli put sastanak otkazao zbog navodnih barikada, a ne činjenice da se s njim niko nije htio sastati sa njim osim potpredjsdika Srpske Ćamila Durakovića.

I nisu Šmita spriječile nikakve nevidljive barikade nego je kukavički iskoristio trenutak da dođe u Banjaluku baš u nedjelju kada je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bio na obilježavanju najveće kotlićijade u Srpskoj.

Šmit je njemački turista, a tursti uglavnom obilaze crkve i muzeje kao što je on danas, i to mu, svakako, niko nije ni branio.

Njemu je zabranjen ulazak u institucije, zbog čega prethodni put i nije došao na sastanak sa Ćamilom Durakovićem.

Republika Srpska uvažava svačije vjerske i kulturne potrebe, ali je očikledno da njemački turista pokušava da isprovocira srpski narod.

Vlasti Srpske su više puta poručile da Šmit nije dobrodošao u Srpsku jer ga nije imenovao Savjet bezbjednosti UN.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ranije je izjavio da prema Kristijanu Šmitu neće biti primijenjena sila ako dođe u Srpsku, ali da je poruka da u nju nije dobrodošao.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: