Тема дана

Шмит треба да се спакује и оде, туриста је и ништа више

  • Извор: АТВ
  • 28.09.2023. 20:36

Пропали политичар, који је буквално од срамоте побјегао из своје рођене земље, јер је био огрезао у аферама, треба да се спакује и оде. Досадио је и као туриста. Јасна је порука из Републике Српске након свега што се за само неколико мјесеци сазнало у вези са Кристијаном Шмитом.

Јасна порука било кога са макар двије мождане ћелије. Јер онај ко је свјесно гласао да се у европској Унији користи канцерогени хербицид, па на основу тога четири године таворио у надзорном одбору Дојче бана, исти онај који паметује о жртвама ратних злочина, а велича нацистичке ветеране и тражи рехабилитацију нацистичких официра, исти онај који у тајности долази у Бањалуку, па се буса у прса тек кад је на сигурном, и на крају онај који цијели један народ пореди са циркуским мајмунима, нема ама баш ниједан разлог да остане овдје. Када би имао макар мало образа, као што нема.

Дрзнуо се Шмит да прича и о ратним злочинима. Након скандалозног Инцковог закона, а раније и одлуке Шмитовог имењака, успаваног Шварц Шилинга, и сам Шмит је хтио да заигра на сигурну карту која се зове улизивање Бошњацима у игри са ревизијом историје.

Па је тако наводно наметнуо измјене управо Шварц Шилинговог закона о Меморијалном центру Поточари, и предвидио додатна овлаштења за ту установу. Не може онај ко велича нацисте да Србима прича било шта о злочинима, чуло се и овај пут. 

Зашто се Шмит мало више не удуби у срж Дејтонског споразума? Питају то Срби из другог ентитета, којима је преко главе свих странаца који апсолутно ништа не раде да заштите права Срба у Федерацији, који полако падају на ниво статистичке грешке.   

Туриста и ништа више. Али са друге стране, и као турсита је већ досадио, јер прави туристи барем потроше овдје коју марку, док Нијемац по свему судећи огроман новац који овдје зарађује држи у некој сламарици. У Њемачкој толике паре више нема шансе да заради.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Ноћни програм

    Ноћни програм