Тема дана

Шмит се расипа бонским овлаштењима на која нема права

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2023. 22:17

Нијемац Кристијан Шмит је, одавно је јасно, стигао у БиХ у покушају да прекраја историју. Опет се расипа бонским овлаштењима, на која и нема право. У Поточарима код Сребренице, гдје је отишао да обиђе Меморијални центар, похвалио се да намеће измјене Закона о Меморијалном центру у Поточарима којим ће формирати "институт за науку и образовање".

 Очигледно занемарује извјештај међународних стручњака који су у свом извјештају навели чињенице о томе да у Сребреници није било геноцида. Правио би Шмит, како каже, регистар ратних злочинаца и забранио њихово именовање на функције. Није одолио ни провокацијама. Нагласио је да је на тлу Републике Српске, а потом побјегао са говорнице. Шмит је, порука је из Српске, дошао да угњетава српски народ. Коме Шмит пријети? Вјерује ли ико у његове тврдње да га подржавају људи из Српске? Одговори у Теми дана.

Покушао је Шмит да образложи доношење одлуке. Рекао је да је "његова визија да, заједно са представницима центра, приступе образовању младих генерација у Европи о ономе што се догодило у Поточарима". Ево шта је још рекао.

Пратите нас и путем Вибера