Тема дана

Шмит прешао све границе пристојног понашања

  • Извор: АТВ
  • 13.10.2023. 20:46

Кристијан Шмит прелази све границе лијепог понашања туристе.

У БиХ је, осим лажног представљања, уносио чак и оружје за које нема дозволу. У питању су дуге цијеви, а ове шокантне информације екслузивно за АТВ открио је Министар безбједности у Савјету министара БиХ.  

Овим случајем озбиљно би требало да се позабави Тужилаштво БиХ, каже Нешић. Све доказе ће им лично доставити. Оружје је на територији БиХ мимо процедура било од новебра 2021. године. Прошле године враћено је у Њемачку. Из Републике Српске му поручују да нема туристе који може да унесе оружје у БиХ.

На списку су биле три дуге цијеви АП Хeклер и Кох што је ван свих процедура. Право на оружје, односно пиштоље, каже Ненад Нешић има само Шмитово лично обезбјеђење, али само ако за то добије дозволу. 

Ако ништа друго, ово би требало да отвори очи о политичарима из другог ентитета. Шмит је, кажу правници, прекршио више закона. 

Уношење оружја у БиХ, само је један у низу скандала Кристијана Шмита. Од када је дошао, лажно се представља јер нема никакву потврду да је високи представник. Изгубио је сваки кредибилитет чак и као дипломата. На његов рачун шале збијају и у земљи из које долази. И тамо је наводно иза себе оставио бројне афере, о чему су брујали тамошњи медији.

Опширније погледајте у нашој Теми дана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.