Tema dana

Šmit prešao sve granice pristojnog ponašanja

  • Izvor: ATV
  • 13.10.2023. 20:46

Kristijan Šmit prelazi sve granice lijepog ponašanja turiste.

U BiH je, osim lažnog predstavljanja, unosio čak i oružje za koje nema dozvolu. U pitanju su duge cijevi, a ove šokantne informacije eksluzivno za ATV otkrio je Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.  

Ovim slučajem ozbiljno bi trebalo da se pozabavi Tužilaštvo BiH, kaže Nešić. Sve dokaze će im lično dostaviti. Oružje je na teritoriji BiH mimo procedura bilo od novebra 2021. godine. Prošle godine vraćeno je u Njemačku. Iz Republike Srpske mu poručuju da nema turiste koji može da unese oružje u BiH.

Na spisku su bile tri duge cijevi AP Hekler i Koh što je van svih procedura. Pravo na oružje, odnosno pištolje, kaže Nenad Nešić ima samo Šmitovo lično obezbjeđenje, ali samo ako za to dobije dozvolu. 

Ako ništa drugo, ovo bi trebalo da otvori oči o političarima iz drugog entiteta. Šmit je, kažu pravnici, prekršio više zakona. 

Unošenje oružja u BiH, samo je jedan u nizu skandala Kristijana Šmita. Od kada je došao, lažno se predstavlja jer nema nikakvu potvrdu da je visoki predstavnik. Izgubio je svaki kredibilitet čak i kao diplomata. Na njegov račun šale zbijaju i u zemlji iz koje dolazi. I tamo je navodno iza sebe ostavio brojne afere, o čemu su brujali tamošnji mediji.

Opširnije pogledajte u našoj Temi dana.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: