Низ провалних крађа

Серијски провалник из БиХ ухапшен у Шпанији, судиће му се у Њемачкој

  • Извор: Независне
  • 22.11.2023. 22:57

Држављанин БиХ (48) одговараће пред Окружним судом у Хехингену због низа провалних крађа које су се десиле током прошле године у Њемачкој, а за које се управо он терети.

Наиме, како стоји у оптужници, он се терети за изразито насилне крађе, јер је током истих користио ватрено оружје. Посљедња крађа за коју је осумњичен је обијање маркета у близини Штрасберга, 27. новембра, 2022. године.

У међувремену је побјегао из земље и био је недоступан њемачким властима, које су расписале међународну потјерницу за њим. Њега је прије неколико мјесеци открила шпанска полиција и ухапсила након чега је изручен Њемачкој, гд‌је се и даље налази у притвору.

Како медији преносе, ријеч је о професионалном, серијском провалнику који је д‌јеловао заједно са своја два саучесника. Све његове пљачке биле су прилично бруталне, а током неких од њих снимљен је на надзорним камерама.

Углавном су током сваке провале имали исту шему: како би избјегли поменуте надзорне камере, у објекте су углавном проваљивали преко крова.

Иначе, његови саучесници су ухапшени још у мају мјесецу и већ су осуђени на вишегодишње затворске казне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: